Ely Marie Haakensen

Født 17. april 1929, Oslo
Død 10. september 2018, Skedsmo

Om Ely Marie

Ely Marie Haakensen (født Dahl 17.04.29. Oslo), vokste opp i Klemensgate 6 i Gamlebyen, Oslo. Hun var eneste barnet til Dagny Marie Ruud og Alf Christian Dahl. Den lillle familien besøkte ofte slektninger i Ski, Askin og på Hvaler.

Hver sommer bodde familien i hytta til Elys bestefar på Høybråten. Her hadde de ofte besøk av både slekt og venner. Under krigen ble den brukt som familens tilfluktsted.

Ely møtte sin kjære Kaare Alexander Haakensen etter krigen i 1946/47. De giftet seg i oktober-51, og fikk sitt første rede i leiliget i -fredensborgveien 27, Oslo. Her ble også deres 2 sønner, Jan (1953) og Tom (1955) født.

I desember-51 kjøpte Ely sin bestefars hytte "Bækkeli" på Høybråten. På tomten bygget de etter hvert sitt eget hus, og flyttet inn i 1960.

Ely var yrkesaktiv hele livet. En kort perioden, da barna var små, valgte hun likevel å være hjemme med dem. Hun var flink til å lage mat og inviterte ofte til større selskaper og sammenkomster. Ely var glad i å strikke, sy og brodere. I tilleg spilte hun piano og underholdt sine gjester med spillingen.

I 1972 valgte Ely og Kaare å bygge på huset. Elys foreldre kunne da bo sammen med dem på sine eldre dager. Elys far døde før innflytting, men hennes mor levde der til det siste, Inn flyttet også Tom med sin lille familie. Da Tom flyttet ut, flyttet Jan inn med sin familie.

I 1985 kjøpte Ely og Kaare hytta Dalbu, på Finnskogen. Her tilbrakte de all sin fritid i mange år. Som pensjonister bodde de på Dalbu i 4-5 mnd. i strekk. Her kjørte de hver sin 3-hjuls-moped, plukket bær og handlet i butikk.

I 2003 dødre Kaare. Ely ble boende i huset på Høybråten sammen med Jan og hans famillie fram til des-2016. Etter å ha vært i familien eie siden 1907, ble eiendommen solgt, og Ely flyttet til Skjetten for å bo sammen med Toms familie.

I helger og ferier var Ely med til hytta på Finnskogen som Tom har overtatt. Hun strikket sokker til alle og holdt hjernen i aktivitet ved å løse kryssord og være sosial sammen med familien. Med barnebarn og oldebarn i hus, var det nok å følge med på. Sommeren 2018 ble dessverre hennes siste på hytta.

Ely var omsorgsfull og ønsket å holde seg orientert om alt og alle. Vi nærmeste opplevde henne som rettferdig, bestemt og rundhåndet.

Ely, som også lyder navnene mamma, moder`n, bestemor og Olle, vil bli dypt savnet.

Minneord

Takk for alle stunder og brødpudding jeg har fått og opplevd med deg😊❤️
Tone A. Foss  15-09-2018Se alle hilsener Skriv et minneord

Informasjon om seremonien

Adresse til begravelsesseremonien
Høybråten kirke,Høybråtenveien 37,1055,Oslo

Bestill blomster

Bestill blomster til seremonien eller til familien til minne om Ely Marie

Bestill blomster

Tenn et lys

Tove Olsen
19-09-2018 

Wenche Tangen Bredesen m/fam
15-09-2018 

Ingar Haakensen m/fam
15-09-2018 

Laila Kjellin m/fam. ❤️
15-09-2018 

Skriv inn teksten du ser i bildet under skjemaet.
Tekst i bildet
OppdaterNy kode
   Hør koden

Vis alle tente lys

Følg Ely Maries minneside